Werkwijze

 

Het neutraliseren van ladingen in het gevoelscentrum 

 

Ladingen ontstaan door traumatische situaties zoals afwijzing, verlies en conditionering. Een lading is voelbaar in je lichaam als spanning of pijn. De brok in je keel en de knoop in je maag zijn daar voorbeelden van. Een lading bestaat uit een onmachtig deel en een gedraging, die beide weer bestaan uit een lichaamsgevoel, een emotie en een gedachte of overtuiging. De gedraging is bedoeld om bij de pijn van de onmacht weg te komen.

Ladingen veroorzaken herhalende patronen in je dagelijks leven die je zelf niet kunt doorbreken.

 

De technieken om ladingen te neutraliseren zijn het resultaat van 14 jaar onderzoek en ontwikkeling.

Ladingen worden geneutraliseerd in het gevoelscentrum in de buik. Hierdoor houdt het probleemgedrag op, verbeteren de resultaten op school en krijgt het kind weer zelfvertrouwen en plezier in wat hij doet.

 

 

www.emotievetherapie.net

Voor het neutraliseren van de ladingen is het niet nodig om het kind aan te raken. Hij of zij kan ook gewoon de kleding aanhouden. Het kind kan blijven zitten of gaan liggen. Door middel van speciale gesprekstechnieken ontstaat bij het kind een focus op de gewaarwordingen in zijn of haar lichaam. Met behulp van deze focus kan de lading in beweging worden gebracht naar het gevoelscentrum. Op het moment dat de lading daar geneutraliseerd wordt, kan het kind letterlijk een beweging in de darmen voelen.

 

Het gevoelscentrum is een autonoom zenuwstelsel in de darmwand dat onafhankelijk van de hersenen functioneert. Dit is wetenschappelijk aangetoond door dr. Michael D. Gershon in zijn boek ‘The second brain, a groundbreaking new understanding of the stomach and intestine’. Klik hier voor het artikel: 'Gut instincts: the secrets of your second brain'.

 

Bij kinderen zijn één of twee sessies meestal voldoende om de belangrijkste ladingen te neutraliseren. Voorafgaand vindt er een intakegesprek plaats met de ouder(s) of verzorger(s) om inzicht te krijgen in het probleem. Voor een sessie wordt 2 uur gereserveerd.