Ervaringen

 

 

Angst voor clowns

 

Wij zijn zeer enthousiast over de Emotieve Therapie die wij hebben gehad van Ronald Duchateau voor onze dochter. Wij hebben ervaren dat de angsten die zij had voor het slapen gaan, weg zijn gegaan. Onze dochter van 7 had last van angsten die niet meer vanzelf verdwenen. Haar angsten waren ontstaan na het zien van een fragment van een film van Stephen King's It, waarin een horrorclown vanuit een put kinderen naar zich toe lokte. Vanaf dat moment was ze bang voor straatputten en clowns, maar ook andere horrorfiguren, zoals zombies en weerwolven. Onze dochter durfde niet meer de nachten alleen op haar slaapkamer door te brengen. Op schoolde durfde ze niet meer alleen naar de wc, ze was bang dat de horrorclown in de wc zat en haar mee naar beneden zou trekken. Om de beurten bleven wij, als ouders, bij haar op de slaapkamer slapen of met haar naar de wc gaan. Deze periode duurde al meer dan vier weken.

Tijdens het intakegesprek met Ronald kwamen mogelijk oorzaken en patronen van de angsten naar voren. In de sessie die daarop volgde kon Ronald er al voor zorgen dat de angstlading van onze dochter sterk was afgenomen. De methode die hij gebruikte, was kindvriendelijk en gedurende de sessie was zichtbaar dat de behandeling direct effect had op haar. Onze dochter was de dagen daarna nog steeds wel bang, maar in veel mindere mate. Met tips en handreikingen van Ronald hebben we onze dochter steeds langer alleen kunnen laten en voelde zij zich veilig genoeg om alleen te kunnen slapen. Na verloop van tijd was de angst nagenoeg verdwenen.
Wij vinden het bijzonder dat dit resultaat het gevolg is van een enkele sessie met Ronald in een tijdsbestek van ongeveer 2 uur! We zijn hem dan ook enorm dankbaar en waarderen de bijzondere aanpak en rustige manier van omgang met onze dochter.

 

Sanne en Aart

Privacyverklaring

www.emotievetherapie.net

© 2003-2020 SET School voor Emotieve Therapie

Volg ons op:

  • w-facebook
  • Twitter Clean